Böcker om spökhistorier med mera

| | 0 Comments

Petter Inedahl är både författare och journalist och har under tre års tid sammanställt en bok som innefattar spökhistorier som har berättats av människor som varit med om det du kan läsa i boken. Du behöver inte tro på spöken, det räcker med att träffa dem. Denna bok har 330 sidor och här får bland annat läsa om spöken som bor exempelvis i kyrkor, herrgårdar och slott, men det är inte bara dessa platser som är hemsökta. Du kan möta spöken även i lägenheter, villor, skolor, arbetsplatser, sommarstugor och fabriker. Är du ute i naturen så kan du möta ett spöke även där, på stenar och i skogen.

Boken är mycket bra genomarbetad och det märks klart och tydligt att författaren är intresserad av det han skriver om. Han tar med dig på ett spännande äventyr som du sent kommer glömma. De historier som du läser om är det egentligen ingen annan än den som berättat den som vet om de är sanna men det spelar ingen roll, för de får dig att sitta kvar och läsa tills boken är slut. I denna bok får du veta lite om platserna du läser om och det gör boken än mer intressant. Du får också veta vart platserna ligger och det kommer skapa en nyfikenhet runt dessa platser.

Svenska spöken

Svenska spöken är en bok med samlade noveller av flera olika författare. I boken skrivs det om spöken som synts till i hemmen, på landet, i städer, på arbetsplatser med mera. Du får ta del av inte mindre än 20 noveller som är välskrivna och mycket intressanta. Du får höra berättelser som sprider en olustkänsla och som får dig att tänka på hur bra du har det i din egen lilla vrå, där det inte spökar. Förhoppningsvis i alla fall. Var du inte nyfiken på spöken innan du tog denna bok i din hand så kommer du att bli det efter du börjat läsa din första novell.

Ondskan i Nordingrå

Kalle Holmqvist har skrivit en av de mest spännande böckerna som finns som handlar om trolldom. I maj månad 1675 bryter helvetet lös i den ångermanländska socknen Nordingrå. Här blev mer än hundra personer anklagade för att ha tagit med sig folk för att festa med djävulen på Blåkulla. De statliga ämbetsmännen och stadens präster hetsade alla fattigbönder emot varandra för de ville få många av dem avrättade. Vittnen samlades, mestadels barn och ungdomar för att få fram ”sanningen”. De barn och ungdomar som vägrade att vittna emot sina föräldrar, syskon och släkt blev själv anklagade. Denna boken är ett måste för alla som är intresserad av sanna historier!

Sanna historier om spöken

Den allra första berättelsen om spöken med rasslande kedjor skrevs för över tvåtusen år sedan. I denna boken berättar författarparet Tony Allan och Paul Dowsell flera spännande historier som sägs vara sanna, men är de verkligen det? Det är det ingen som riktigt vet, men spännande böcker att läsa är det i alla fall. Läs om lord Tyrone som sägs ha kommit tillbaka från de döda för att hålla sitt löfte som han en gång gav sin syster. Under 1800-talet så levde Jack Bell och han ska ha blivit förgiftad av ett spöke, men är det sant tro? Läs boken och se vad du själv tror.

Illustrerade spökhistorier

Det är något med det skrämmande som lockar oss människor. Vi kan vara rädda men ändå måste vi ta reda på mer. Denna bok, Illustrerade spökhistorier har 287 sidor som är delade på tretton spökhistorier som är skrämmande och intressanta. Du kommer alla gånger få gåshud under tiden du läser dem. Du får läsa om spöken och onda andar som på sitt sätt vill ställa saker och ting på sina rätta platser. Gengångare, vålnader och gastar samt många andra övernaturliga varelser får du ta del av när du läser dessa noveller. Vågar du ta dig an denna boken? Det är helt klart värt spänningen lovar vi dig!