Paranormala lekar

| | 0 Comments

Att kalla på andar och spöken med hjälp av olika verktyg har länge varit populärt. Titta bara på spelet Ouija-brädet, som uppfanns i slutet av 1800-talet! Vi människor har länge haft ett starkt intresse för andevärlden och livet efter detta. Att vi under många år har försökt kontakta döda personer är därför inte särskilt konstigt. Denna nyfikenhet för det paranormala har resulterat i flera olika lekar vars enda syfte är att kontakta spöken och andar. Vissa är mer kända än andra och i denna artikel ska vi titta närmare på några av de allra vanligaste paranormala lekarna under vår tid. Vågar du vara med och leka?

Först och främst vill vi börja med att säga att vi inte rekommenderar någon att testa dessa lekar. Många anser att det “bara är en lek” och att ingenting farligt kommer att hända. Men många gånger har det visat sig att den som deltagit i en lek eller på annat vis försökt kontakta andevärlden ofta blir hemsökt. Att leka sådana lekar är nämligen detsamma som att bjuda in andarna då du aktivt visar att du vill kommunicera med dem. Och när det väl finns en ande i ditt hem, så kan det vara svårt att göra sig av med dem. Tänk på detta innan du väljer att leka.

Anden i glaset

Anden i glaset, eller Quija-brädet, är vår tids mest populära lek för att kommunicera med det övernaturliga. Spelet lanserades för första gången i slutet av 1800-talet med syftet att vara ett spännande spel. Ouija-brädet består av en platt spelplan innehållande hela alfabetet, siffrorna ett till nio, ja och nej samt hej och hejdå. Det finns sedan en genomskinlig del som du sedan håller dina fingrar på som “anden” för över planen för att skriva ord. Här brukar man ibland även använda ett glas, därav namnet “Anden i glaset”. Extra populärt är detta spel bland unga, vilket kan skapa stora problem om de inte förstår allvaret i spelet.

Bloody Mary

Bloody Mary är ett namn som du förmodligen känner igen. Detta är en paranormal lek som sedan länge varit populär och som dessutom kommer i många olika variationer. Den mest kända varianten är dock att du ska stå i ditt badrum vänd mot spegeln med lamporna släckta (alternativt ha ett tänt ljus med dig) och kalla på Bloody Mary tre gånger. När du gjort detta ska Bloody Marys spöke uppenbara sig bakom dig i spegeln. Exakt hur och varför denna lek uppkom är svårt att säga, den har många olika bakgrunder. Många av de som har lekt har dock vittnat om att märkliga händelser skett under tiden samt efter leken.

Charlie Charlie

Charlie Charlie är en ganska ny paranormal lek som faktiskt blev populär på det sociala mediet YouTube för några år sedan. Man kallade där leken för “The Charlie Charlie Challenge” och det gick helt enkelt ut på att Youtubers skulle leka och dokumentera utgången på film. Leken, som är baserad på en spansk lek vid namn Juego de la Lapicera, går ut på att du ska placera två pennor på varandra och med hjälp av detta kommunicera med andevärlden. Under pennorna skriver du “ja” och “nej” och sedan kan du ställa frågor och få svar genom att pennan överst rör sig. Det är en simpel lek, men samtidigt väldigt skrämmande.

Hissleken

Hissleken är inte direkt ett sätt att framkalla spöken och andar, men den bör definitiv få en plats på denna lista. Även denna lek har varit ett populärt inslag på YouTube. Hissleken går ut på att du med hjälp av en hiss ska ta dig till en annan dimension. Detta gör du genom att besöka en byggnad som har mer än 10 våningar och sedan ska du ta dig till olika våningar i en bestämd följd. Gör du detta enligt reglerna så kommer du att ta dig till en annan dimension. Återigen, ta dessa lekar på allvar. Du vet aldrig vad som kommer att stanna kvar hos dig när leken är över.